poniedziałek, 13 lutego 2017

MĄKA I WODA


Restauracja znajduje się na Chmielnej 13A. Trzeba przejść przez bramę.

 Wnętrze restauracji jest nowoczesne i przyjemne. Po środku stoi potężny piec opalany drewnem, w którym wypieka się pizzę. Weszliśmy do restauracji z marszu. Knajpa prawie full ( pisało w przewodniku, że Mąka i Woda należy do nielicznych knajp w Warszawie gdzie ustawiają się kolejki), jednak zajęliśmy stolik z rezerwacji późniejszej, więc ponownie mieliśmy 1,5 h na lunch. Generalnie wszystkie zamówione dania smakowały. Oto one





Starter- Fegatto Di Pollo czyli wątróbka drobiowa, pikle, rzodkiewka, świeża oliwa z oliwek

Focaccia

Pizza Porco- mozzarella di bufala, pomidorki daterini, speck, rukola, parmezan

Calzone Ripeno- ricotta, prosciutto cotto, bazylia, parmezan, mozzarella di bufala.
Jak wspomniałem wyżej, wszystko smakowało ale żebym powiedział wielkie Wooooooow to raczej nie. Może błednym jest myślenie, że produkty sprowadzane z Włoch to będzie to coś nadzwyczajnego. Przecież byliśmy z żoną we Włoszech i faktycznie jedzenie smakuje jakby inaczej ale myślę, że to już jest psychologia miejsca. Ma się świadomość, że jest się we Włoszech, fajny klimat, luz, knajpki, urlop.Chociaż cholera co nie podali to smakowało!!!Psychologia?
 Jadłem pizzę na podobnym cieście ( również z mąki sprowadzanej z Włoch) w innych miejscowościach chociażby w moim rodzinnym Słupsku gdzie nie docierają inspektorzy i powiedziałbym że ta słupska jest równie dobra a może i lepsza. Za  tą  w Mące i Wodzie trzeba zapłacić 35 zł!! trochę dużo nie? No ok bo Warszawa, lokalizacja i prestige i produkty włoskie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz