czwartek, 29 października 2015

Kurt Scheller-kurs profesjonalny

Na początku października ponownie spotkaliśmy się z Chefem Kurtem. To mój czwarty kurs i najważniejszy. Cztery dni intensywnej pracy. Programu kursu nie umieszczam ( dostępny na stronie Akademii Kurta Schellera).
Dodatkowo podczas kursu Chef uczy nas dań spoza programu i tak naprawdę dań jest znacznie więce niz w programie.
Kurs profesjonalny to duży progress w gotowaniu szczególnie dla amatorów jak ja.

Przygotowywaliśmy dania od najprostszych po najbardziej skomplikowane, od gotowania jajek w koszulkach po otwieranie ostryg czy przyrządzanie homarów.



Kurs przybliży Was do wielu tajników sztuki kulinarnej. Niekiedy pozornie proste  dania czy sosy sprawiają nam najwięcej problemów. Jak np. sos holenderski.
Sporo czasu  poświęciliśmy deserom co mnie ucieszyło.



Były również zupy, wywary, marynaty, dreasingi a nawet własnej roboty kiełbaski.




Jeżeli gotowanie sprawia Wam przyjemność i chcecie z amatora zostać mniejszym amatorem jak ja to zachęcam Was do odbycia takiego kursu. Naprawdę warto uczyć się u boku MISTRZA!!!!
Dziękuję Chef Kurt za przekazaną wiedzę!!!! 



Zgodnie z przepisami USTAWY z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych wszelkie prawa do fotografii zamieszczonych na tej stronie są własnością ich autora (czyli moją). Jeśli chcesz je skopiować i rozpowszechnić, zwróć się z prośbą do mnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz