wtorek, 10 listopada 2015

MARYNOWANA GRUSZKA



PRODUKTY DLA 2 OSÓB
2 gruszki
przyprawy korzenne ( cynamon, goździki, anyż)
cukier brązowy
gałka lodów
łyżka stołowa płatków jaglanych
100 g gorzkiej czekolady
10 ml śmietanki lub mleka

1. obrane gruszki wkładamy do garnka z woda tak żeby je zakryć. Dorzucamy przyprawy i cukier i gotujemy delikatnie ok 30 min. ( zależy od twardości gruszki)
2. czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, podlewamy śmietanką lub mlekiem i mieszamy.
3. gałkę lodów obtaczamy w płatkach.
Wszystko podajemy i dekorujemy wg uznania.




Zgodnie z przepisami USTAWY z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych wszelkie prawa do fotografii zamieszczonych na tej stronie są własnością ich autora (czyli moją). Jeśli chcesz je skopiować i rozpowszechnić, zwróć się z prośbą do mnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz