piątek, 25 listopada 2016

PLATTER by KAROL OKRASA



Restauracja mieści się na piętrze hotelu Intrecontinental. Wystrój ok. Kuchnia otwarta więc można podglądać prace kucharzy.


Amuse Bouche- krem z cebuli

Starter- przypalany tatar z troci z pijaną zupą rybną, palone małże Św. Jakuba
Starter-policzki wieprzowe


Muss z mango przed daniem głównym dla zmiany smaku

Danie główne- polędwiczki z jelenia w miodzie wrzosowym, puree z topinambura

Danie główne- gęsie udko confit

widok na kuchnię

restauracja. w drugiej części od godziny 20 zawsze ktoś gra na fortepianie.


Deser-kawowa babeczka z owocami

Deser-kremówka z koziego sera, owoców i orzechów, lody malinowe, werbena cytrynowa, palone masło


 Nie ma dania do którego można było by się przyczepić, bardzo smaczne. Do tego personel sympatyczny co stawia restaurację wśród najlepszych w Warszawie.
Jeżeli chodzi o cenę to jest to droga restauracja i porównując ja do np. Bistro de Paris ( byliśmy miesiąc wcześniej) niestety zdecydowanie Bisto wygrywa klimatem i jedzeniem.Platter by Karol Okrasa znajduje się zarówno w przewodniku Michelin'a jak i w Gaullt& Millau.
Polecam Mariusz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz