wtorek, 3 stycznia 2017

POZIOM 511





 Jura Krakowsko-Częstochowska tojeden z najpiękniejszych regionów POLSKI!!!Hotel świetnie położony w sąsiedztwie skał i w pobliżu zamku Ogrodzieniec.Wybraliśmy to miejsce na moje 40-te urodziny. Mieszkaliśmy w hotelu kilka nocy.  Korzystaliśmy również z restauracji. Świetna kuchnia na bardzo wysokim poziomie. Kilka przykładów przedstawiam poniżej
DZIEŃ PIERWSZY
Krem z kasztanów dla smakoszy na słodko

Wędzony pstrąg ze szpinakiem, świeżą figą, orzechami nerkowca i grzanką czosnkową.

Noga kaczki z gnocchi, żurawiną , buraczkami i lawendą

Gałka lodów w otulinie czekoladowej na bitej śmietanie




DZIEŃ DRUGI

Carpaccio wołowe z plastrem truflii, parmezanem, rukolą grzanką i masłem ziołowym


Udko gęsie z  kapustą z żurawiną, puree z kozim serem i sosem z derenia

Comber jagnięcy w sosie figowym z buraczkami, marchewką i czerwoną soczewicą.

Panna Cotta gruszkowa na coulis z pigwy

    DZIEŃ TRZECI
Befsztyk tatarski z borowikiem i olejem truflowym

Polędwiczka wieprzowa Sous Vide marynowana w trawie cytrynowej z sosem z pieczonego czosnku, musem z pasternaku i borowikiem

Ravioli z kaczką, szałwią, i chili.




Reasumując to był to bardzo udany pobyt. Polecam to miejsce, które rekomenduje min. przewodnik Gault& Millau.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz