Jura
Krakowsko-Częstochowska tojeden z najpiękniejszych regionów
POLSKI!!!Hotel świetnie położony w sąsiedztwie skał i w pobliżu zamku
Ogrodzieniec.Wybraliśmy to miejsce na moje 40-te urodziny. Mieszkaliśmy w hotelu kilka nocy. Korzystaliśmy również z
restauracji. Świetna kuchnia na bardzo wysokim poziomie. Kilka
przykładów przedstawiam poniżej
DZIEŃ PIERWSZY
 |
Krem z kasztanów dla smakoszy na słodko |
 |
Wędzony pstrąg ze szpinakiem, świeżą figą, orzechami nerkowca i grzanką czosnkową. |
 |
Noga kaczki z gnocchi, żurawiną , buraczkami i lawendą |
 |
Gałka lodów w otulinie czekoladowej na bitej śmietanie |
|
|
|
|
DZIEŃ DRUGI
 |
Carpaccio wołowe z plastrem truflii, parmezanem, rukolą grzanką i masłem ziołowym |
 |
Udko gęsie z kapustą z żurawiną, puree z kozim serem i sosem z derenia |
 |
Comber jagnięcy w sosie figowym z buraczkami, marchewką i czerwoną soczewicą. |
 |
Panna Cotta gruszkowa na coulis z pigwy |
DZIEŃ TRZECI
 |
Befsztyk tatarski z borowikiem i olejem truflowym |
 |
Polędwiczka wieprzowa Sous Vide marynowana w trawie cytrynowej z sosem z pieczonego czosnku, musem z pasternaku i borowikiem |
 |
Ravioli z kaczką, szałwią, i chili. |
Reasumując to był to bardzo udany pobyt. Polecam to miejsce, które rekomenduje min. przewodnik Gault& Millau.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz