środa, 11 stycznia 2017

Ślimaki


SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB
12 ŚLIMAKÓW LUB MUSZLI + ŚLIMAKI
100 G MASŁA
SÓL
2 ZĄBKI CZOSNKU, ŚWIERZY ROZMARYN
ŚWIEŻA NATKA DO DEKORACJI

1. Ślimaki można zrobić na różne sposoby tak jak farsz. Jeżeli macie muszle i osobno ślimaki to możecie najpierw nałożyć farsz do muszli potem ślimaki i na koniec farsz  lub ślimaki a potem masło lub sos pomidorowy lub farsz grzybowy, sposobów jest setki
2. Ja włożyłem ślimaki do muszli a na wierzch masło. W moździerzu ucieramy czosnek, sól, i świeży rozmaryn a następnie mieszamy go z masłem,
3. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i ślimaki pieczemy ok 15 minut. Po wyjęciu dekorujemy świeżym ziołem.
4. do ślimaków używamy specjalnych szczypiec i widelczyka.
Wszystkie produkty: ślimaki, muszle,kawior ze ślimaków, specjalne talerze, szczypce, widelczyki w firmie SNAILS GARDEN Pana Grzegorza Skalmowskiego. POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz