niedziela, 15 października 2017

ROLADKI Z INDYKA

PRODUKTY DLA 2 OSÓB
OK. 150-200 g  FILETA NA OSOBĘ..
SER ŻÓŁTY
4 PLASTRY SZYNKI SZWARTZWALDZKIEJ LUB PODOBNEJ.
KILKA PASKÓW PAPRYKI
OGÓREK MAŁOSOLNY LUB KISZONY
KAPARY
BUŁKA TARTA ( OPCJONALNIE)
MIX SAŁAT
POMIDORKI KOKTAjLOWE
KILKA PLASTRÓW OGÓRKA ŚWIEŻEGO
OLIWA Z OLIWE
OLEJ 
3 ŚREDNIE ZIEMNIAKI
ZIOŁA DO DEKORACJI
DYMKA
3 ŚREDNIE ZIEMNIAKI
SÓL, PIEPRZ

1. Ziemniaki obieramy, tniemy na ćwiartki i wrzucamy do wody. Gotujemy al-dente.
2. pierś rozbijamy dość cienko, solimy, pieprzymy do środka kładziemy po 2 plasterki szynki, słupki papryki, ogórek i ser. Zawijamy i obtaczamy w bułce opcjonalnie. Mi się udało zwinąć bez wykałaczek.
3. sałatę myjemy, osuszamy. Cebulę i ogórek kroimy w drobną kosteczką i mieszamy z sałatą.
4. Na patelnię wlewamy olej, obsmażamy z każdej strony roladki i przekładamy do naczynia i  wkładamy do piekarnika 160 stopni ok. 10 minut. Najlepiej jak macie patelnię, która ma odczepianą lub odkręcaną rączkę. Na patelnię dokładamy ziemniaki i gałązki z pomidorami. Po tym czasie sprawdzamyroladki czy są gotowe w środku.
sałatę skrapiamy oliwą z oliwek doprawiamy solą i pieprzem opcjonalnie można dodać ostu balsamicznego.
5. Całość układamy na talerzu według uznania.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz