PRODUKTY DLA 2 OSÓB
MROŻONY KAWAŁEK POLĘDWICY WOŁOWEJ
2 GARŚCIE RUKOLI LUB GROSZKU WĄSATEGO BĄDŹ ROSZPONKI
KAWAŁEK SERA TWARDEGO TYPU PARMIGIANO REGGIANO, GRANA PADANA, PECORINO CZY MOŻE JUNGAS
OLIWA Z OLIWEK ( MOŻE BYĆ TRUFLOWA ALE DOBRA
ŚWIEŻA TRUFLA
SÓL W PŁATKACH
PIEPRZ ROZBITY W MOŹDZIERZU
TOSTY LUB BAGIETKA
1. Polędwicę oczyścić z błon i pociąć na kawałki ( wałki) i pomrozić.
Ja nie przyprawiam ( niektórzy to robią, tylko po co? Tak mogę taki kawałek zawsze rozmrozić i wykorzystać do czegoś innego).
2. Polędwicę wyciągamy i czekamy ok 15 min. potem kroimy najlepiej na krajalnicy.
3. Plastry układamy na talerzu, po środku rukole lub inne dodatki, ścieramy na mandolinie ser, truflę. Polewamy oliwą i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z tostem lub bagietką.
Smacznego!!!!!!!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz