Jeden z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni, chociaż ostatnimi laty prowadzi tylko swoją akademię gotowania. Bardzo sympatyczna osoba bijąca pozytywna energią.
Kurs jednodniowy trwa od 9.00-15.00. Na wejściu zapytano czego się napiję? Oczywiście u Chefa jest ekspres do kawy więc nie obyło się bez espresso. Zapoznałem się z grupą- bardzo fajni ludzie.
Kursów do wyboru jest sporo, mój był pt.,,mięso". Gotowaliśmy 8 potraw tak żeby na każdego uczestnika przypadło jedno danie. Na dzień dobry każdy z uczestników otrzymał kawał mięsa i musiał go oczyścić z nadmiaru tłuszczu i błon. Mi przypadła cielęcina. Oto program:
Program szkolenia:
Podsumowując kurs to jest to niesamowite doświadczenie. Spotkanie z fajnymi ludźmi.
Jeżeli choć trochę gotujecie i robicie to z przyjemnością to koniecznie zapiszcie się na kurs do Chefa Kurta!!!
Po kursie otrzymujecie fartuch w którym gotowaliście, dyplom ukończenia kursu oraz przyprawę od Chefa!!!!!!!!!!!
Zgodnie z przepisami USTAWY z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych wszelkie prawa do fotografii zamieszczonych na tej stronie są własnością ich autora (czyli moją). Jeśli chcesz je skopiować i rozpowszechnić, zwróć się z prośbą do mnie.
- Consomme na bazie wołowiny
- Sos pieczeniowy
- Cielęcina blanquette z krewetkami
- Rolada cielęca faszerowana warzywami
- Sznycel po mediolańsku z risotto
- Polędwiczki wieprzowe z skorupie orzechowej
- Roastbeef z sosem bearnaise
- Steak wołowy z sosem z pieprzu
- Polędwica wołowa w cieście
- Gicz jagnięca z oliwkami
- Gulasz po wenecku
- Karkówka w skorupie ziołowej
kilka rodzajów pieprzu: kambodżański, długi ( Indie, Malezja), japoński, tasmański |
kilka gatunków soli |
Roastbeef z sosem bearnaise |
Sznycel po mediolańsku z risotto |
Karkówka w skorupie ziołowej |
Obsmażamy polędwicę wołową, która będzie pieczona w ciście francuskim |
Wspólna degustacja i dyskusje |
Wspólne gotowanie |
najważniejsza to technika, he he |
Cielęcina blanquette z krewetkami i w sosie pieczeniowym. |
Gicz jagnięca 110 stopni 2 h |
Gicz jagnięca po upieczeniu |
polędwica wołowa w cieście |
wspólne zdjęcie |
Jeżeli choć trochę gotujecie i robicie to z przyjemnością to koniecznie zapiszcie się na kurs do Chefa Kurta!!!
Po kursie otrzymujecie fartuch w którym gotowaliście, dyplom ukończenia kursu oraz przyprawę od Chefa!!!!!!!!!!!
Zgodnie z przepisami USTAWY z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych wszelkie prawa do fotografii zamieszczonych na tej stronie są własnością ich autora (czyli moją). Jeśli chcesz je skopiować i rozpowszechnić, zwróć się z prośbą do mnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz