sobota, 1 sierpnia 2015
Muss czekoladowy
PRODUKTY DLA 2 OSÓB:
100 g gorzkiej czekolady
jedno żółtko
175 ml. śmietanki 36%
2 łyżki cukru ( ksylitol) może być brązowy ewentualnie zwykły
2 łyżki stołowe płatków suszonego kokosa
1/2 mango
2 łyżki stołowe borówek lub jagód
suszone lub świeże płatki róż
łyżeczka cynamonu
1. Żółtko utrzeć z cukrem
2. rozpuścić czekoladę ( np. w kąpieli wodnej)
3. ubić śmietankę ( użyłem blendera)
4. Połączyć czekoladę z utartym żółtkiem
5. czekoladę i żółtko wlać do bitej śmietany i zblendować.
6. przelać masę do pojemniczków i wstawić do lodówki na min. 1 h
7. wyjąć muss z lodówki i udekorować wg uznania
Zgodnie z przepisami USTAWY z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych wszelkie prawa do fotografii zamieszczonych na tej stronie są własnością ich autora (czyli moją). Jeśli chcesz je skopiować i rozpowszechnić, zwróć się z prośbą do mnie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz