piątek, 5 lutego 2016

TRUSKAWKOWY GROUPER

STRAWBERRY GROUPER CZY TRUSKAWKOWY,JAK ZWAŁ TAK ZWAŁ-MIĘSO PRZEPYSZNE.
Produkt dla 2 osób
2 szt groupera lub każdej innej ryby
kilka szparagów
kilka liści dekoracyjnych ( u mnie rukiew wodna + szczaw krwisty)
kilka kolorowych pomidorków.
pół szklanki czarnej soczewicy
przyprawy ( sól, pieprz)

Przepis będzie krótki!!!!
Rybę solimy, pieprzymy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni. Ryba będzie delikatna i nie wysuszona. Jak długo piec? ok 30 min potem możecie zwiększyć do 150 i piec jeszcze 5-10 minut. Musicie sprawdzać mięso może być wcześniej zrobione. W zależności od wielkości ryby
Reszta dodatków jak widzicie. Rybę ułożyłem na soczewicy, obok w drobną kostkę pokrojone kolorowe pomidory do tego szparagi i liście dekoracyjne i gotowe.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz