wtorek, 26 kwietnia 2016
WHITE WINE DINER-MIERZĘCIN
White wine diner!!! Bohaterowie to dwie grupy,pierwsza to białe i różowe wina z winnicy w Mierzęcinie a druga grupa to poznańscy kucharze. Listę win oraz kucharzy przedstawiam poniżej na menu.
Wina produkowane w Mierzęcinie to wysoka jakość, mało tego jest również mój ulubiony szczep RIESLING. Podziwiam pracujących przy winnicy pracowników. Jest to naprawdę ciężka praca w okresie właśnie kwietnia i maja kiedy temperatury spadają w nocy poniżej zera. Rozpala się wtedy zwalcowaną słomę żeby na terenie winnicy utrzymać odpowiednią temperaturę przez całą noc.
Gala zorganizowana była na 120 osób. Udało mi się otrzymać wejściówkę od koleżanki, która jak ja jest zwariowana na punkcie gotowania czy gastronomii. szefowie kuchni dania przygotowywali na oczach gości. Muszę również wspomnieć o wspaniałej obsłudze kelnerskiej, którym kierowała Pani Kamila. Na gali było sporo firm z branży gastronomicznej co dało również możliwość rozmowy.
Kolacja degustacyjna daje możliwość skosztowania wielu dań a do tego degustacja wspaniałych lokalnych win.
Kolacja była świetnie zorganizowana pod każdym względem. Ogromne podziękowania dla gospodarza Szefa kuchni Dawida za cały cały serwis. Trzymamy kciuki za finał TOP CHEF!!!!
Na koniec po kolacji Szefowie chętnie udzielali wywiadów, autografów czy zapraszali do wspólnych zdjęć.
Nasz pobyt został przedłużony o kolejna dobę. Relację z hotelu i restauracji destylarnia w osobnym poście RESTAURACJE w etykiecie RESTAURACYJNE DOZNANIA. Zapraszam Mariusz
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz