piątek, 11 listopada 2016
SPAGHETTI ZE ŚLIMAKAMI
PRODUKTY DLA 2 OSÓB
1 OPAKOWANIE SPAGHETTI
200 G ŚLIMAKÓW( UŻYŁEM CZĘŚCIOWO OBROBIONYCH) Dostępne w firmie Snails Garden
OLIWA ( 2 ŁYŻKI )
MASŁO 50 G
ŚREDNIA CEBULA
BIAŁE WYTRAWNE WINO 100 ML
ŚMIETANKA 30% 100 ML
0,5 l BULIONU WARZYWNEGO
SÓL
PIEPRZ
NATKA PIETRUSZKI
1. Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek + masło. Jak składniki się rozgrzeją i połączą dorzucamy ślimaki i chwilę smażymy, następnie dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, razem wszystko smażymy aż cebulka się zeszkli i podlewamy winem. Jak wino odparuje podlewamy bulionem jak wyparuje dolewamy kolejne porcje. Na koniec wszystko podlewamy śmietanką, doprawiamy.
2. makaron gotujemy al-dente. możemy zrobić to wcześniej i zahartować bo ugotowaniu zimną woda a nastepnie dorzucić do ślimaków wymieszać, na koniec dorzucić sporą garść pokrojonej natki.
Danie według mnie bardzo smaczne i wyjątkowe.
ślimak na talerzu jest dekoracją.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz