czwartek, 9 lutego 2017
COMBER Z JELENIA
PRODUKTY
2 KAWAŁKI COMBRA
1 OPAKOWANIE SZPINAKU
2 ZĄBKI CZOSNKU
1 CEBULA
DODATKI WARZYWNE ( U MNIE WŁASNORĘCZNIE MARYNOWANA DYNIA + GOTOWANA SKORZONERA). MOŻNA NP. UŻYĆ SMAŻONYCH BOROWIKÓW. WSZYSTKO ZALEŻY OD WAS
LIŚCIE DEKORACYJNE
SOS DEMI GLACE+ KILKA ZIAREN KAWY
SÓL+ GRUBOZIARNISTA
PIEPRZ ROZBITY W MOŹDZIERZU
OLIWA
MASŁO 50 G
1. na patelni na oliwie z dodatkiem masła smażymy drobno posiekana cebulkę, po chwili dorzucamy posiekany czosnek, chwilę smażymy i wrzucamy opłukany szpinak. Dusimy aż zmięknie, doprawiamy i trzymamy w cieple.
2.Skorzonerę gotujemy al-dente i trzymamy w cieple.
3. Comber obsmażamy na mocno rozgrzanej patelni skropionej lekko oliwą. Obracamy z każdej strony żeby zamknąć pory po kilkanaście sekund a na końcu płaskie części po ok 1 minucie. Jak przykryjecie przykrywką po wyłączeniu palnika to ładnie będzie do siebie dochodził jeżeli nie lubicie krwistych rzeczy i będzie cały czas miękki. W piekarniku jak nie bawiliście się z tego typu mięsem możecie je przeciągnąćiwysuszyć.
5.Na rozgrzanej patelni prażymy ziarna kawy po chwili wlewamy sos i redukujemy doprawiamy.
Na centralnej części talerza układamy jarmuż a na nim mięso, które posypujemy gruboziarnista solą i pieprzem. Wokół mięsa dodatki. Polewamy sosem i podajemy.Mięso jest wyjątkowe!!!!!!!!!!!!!!!!
Smacznego!!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz