sobota, 9 maja 2020

SPAGHETTI KUKURYDZIANE Z TRUFLĄ


Ktoś kto wymyślił makaron kukurydziany powinien dostać NOBLA!!!!! Dla osób z nietolerancją na gluten a kochających kuchnię włoska jest jak zbawienie!!!! Do takich należy moja żona.
Polecam makaron marki RUMMO. Numer 1!!!!!! to połączenie kukurydzy i ryży.

PRODUKTY DLA 2 OSÓB
2 porcje makaronu ( ile to 2 porcje? po 100-150g/os. zależy od Was ile lubicie zjeść na raz).
1 mała cebula
2 średnie borowiki ( mogą być mrożone)
2-3 łyżki oliwy z oliwek
łyżka masła
100 ml śmietanki 30%
łyżka stołowa startego parmezanu
sól
pieprz
świeża trufla

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Uwaga makaron kukurydziany trochę inaczej się gotuje. Potrzebuje więcej wody. Dlaczego? Sami zobaczycie.
2. w między czasie na oliwie i maśle szklimy bardzo drobno pokrojoną cebulkę, dorzucamy drobno posiekane borowiki, chwilę smażymy i podlewamy śmietanką dorzucamy parmezan.Doprawiamy sola i pieprzem.
3. Makaron odcedzamy i wrzucamy do sosu, mieszamy.
4. Całość wykładamy na talerz tarkujemy trochę trufli a resztę na mandolinie ścinamy płatki trufli.
Gotowe!!!!
Uwielbiam kuchnię włoska za jej prostotę!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz