sobota, 9 maja 2020

TAGLIATELLE KUKURYDZIANE Z TRUFLĄ



Tagliatelle kukurydziane może być ciężko dostać. ja przywożę co jakiś czas z Włoch bo jest bezglutenowe. Możecie użyć normalnego pszennego.

PRODUKTY DLA 2 OSÓB

2  porcje makaronu
łyżka startego parmezanu
mała cebula
1 średni borowik
100-150ml  śmietanki 30%
łyżka oliwy z oliwek
łyżka masła
2 żółtka przepiórcze lub kurze
sól
pieprz
śwież trufla


1. Do gotującej się osolonej wody wrzucamy makaron i gotujemy aż będzie al dente.
2. Na oliwie i maśle szklimy bardzo drobno posiekaną cebulę, jak się zeszkli dorzucamy drobno posiekanego borowika. Następnie podlewamy śmietanką, doprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy parmezan i wyłączamy palnik
3. Makaron wrzucamy do sosu, mieszamy i wykładamy na talerz.
4. Tarkujemy trochę trufli a resztę ścinamy na płatki na mandolinie a na wierzch kładziemy żółtko

Poniżej to samo danie na innym talerzu. Porcelana jest bardzo ważna u mnie w kuchni, Nadaje dodatkowego ,,smaku" daniu.




Gotowe. Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz