Tagliatelle kukurydziane może być ciężko dostać. ja przywożę co jakiś czas z Włoch bo jest bezglutenowe. Możecie użyć normalnego pszennego.
PRODUKTY DLA 2 OSÓB
2 porcje makaronu
łyżka startego parmezanu
mała cebula
1 średni borowik
100-150ml śmietanki 30%
łyżka oliwy z oliwek
łyżka masła
2 żółtka przepiórcze lub kurze
sól
pieprz
śwież trufla
1. Do gotującej się osolonej wody wrzucamy makaron i gotujemy aż będzie al dente.
2. Na oliwie i maśle szklimy bardzo drobno posiekaną cebulę, jak się zeszkli dorzucamy drobno posiekanego borowika. Następnie podlewamy śmietanką, doprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy parmezan i wyłączamy palnik
3. Makaron wrzucamy do sosu, mieszamy i wykładamy na talerz.
4. Tarkujemy trochę trufli a resztę ścinamy na płatki na mandolinie a na wierzch kładziemy żółtko
Poniżej to samo danie na innym talerzu. Porcelana jest bardzo ważna u mnie w kuchni, Nadaje dodatkowego ,,smaku" daniu.
Gotowe. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz